Home > Bouwprojecten > Algemeen > CPO in Midden-Delfland

CPO in Midden-Delfland

Binnen de gemeente Midden-Delfland zijn er op verschillende bouwlocaties mogelijkheden voor CPO-projecten. CPO staat voor Collectief Particulier Opdrachtgeverschap. CPO (Collectief Particulier Opdrachtgeverschap) houdt in dat een aantal kopers zich verenigt, gezamenlijk een grote kavel koopt en met elkaar het gehele ontwikkel- en bouwtraject aanstuurt. U bepaalt zelf wat voor woning u voor uzelf bouwt, gezamenlijk hoe het geheel er uit komt te zien.

CPO+ in Schipluiden

Voor in Schipluiden is de gemeente in eerste instantie op zoek naar mensen die naast het samen bouwen ook samen willen leven. Dit noemen wij CPO+ (CPO Plus). Het gaat hierbij om CPO-projecten waarbij de bewoners ook samen een deel van de binnen- en/ of buitenruimte met elkaar delen. De bewoners willen iets voor elkaar betekenen, nu of in de toekomst. Bijvoorbeeld omdat u wel een eigen woning wilt, maar met uw vrienden bij elkaar wilt wonen. Of omdat u het fijn vindt om met uw ouders, schoonouders en/of kinderen bij elkaar te wonen en naar elkaar om te kijken. Of omdat u met gelijkgestemden oud wilt worden en samen op termijn afspraken wilt maken over bijvoorbeeld mantelzorg, ook al is dat nu nog niet aan de orde.

Bewonersbijeenkomst op 16 januari 2017

Inmiddels worden de plannen voor de CPO+ projecten concreter. Tijdens de bijeenkomst op 16 januari gaf Hans Vos van Urbannerdam een presentatie. Deze presentatie en het verslag van de bijeenkomst vindt u bij de Documentatie.

Bewonersbijeenkomst op 27 oktober 2016

Om de behoefte van inwoners te peilen is er op 27 oktober 2016 een bewonersbijeenkomst georganiseerd. Er waren veel ge├»nteresseerden. De presentatie die tijdens de bijeenkomst gehouden is, kunt u vinden onder het kopje Documentatie. Ook het verslag van de avond vindt u bij Documentatie. In het Algemeen Dagblad is ook aandacht besteed aan dit onderwerp.

Documentatie

Contact

Gemeente Midden-Delfland
Anna van Raesfeltstraat 37
2636 HX Schipluiden

gemeente@middendelfland.nl

(015) 380 41 11 of

Laat ons u bellen!

Openingstijden

Meer contactgegevens