Home > Melding voorgenomen huwelijk

Melding voorgenomen huwelijk

Iedereen die gaat trouwen of een geregistreerd partnerschap aan wil gaan moet dit aangeven bij de gemeente. Dit heet het doen van een melding voorgenomen huwelijk of partnerschap. Het is ook wel bekend als in ondertrouw gaan.

Wat houdt de melding in?

Met de melding van het voorgenomen huwelijk of partnerschap geeft u officieel aan de gemeente aan dat u een verbintenis aan wilt gaan. De gemeente controleert of u aan de voorwaarden voldoet en of de verbintenis rechtsgeldig is. Deze melding doet iedereen persoonlijk bij de gemeente waar het huwelijk plaatsvindt.

Hoe gaat de melding in zijn werk?

Termijnen

Let op! In verband met het coronavirus is het doen van de melding alleen mogelijk als u binnen twee maanden gaat trouwen. Met deze tijdelijke maatregel beschermen wij uw en onze gezondheid.

Uiterlijk twee weken voor de trouwdatum moet de complete melding bij de gemeente gedaan zijn. Maar ons advies is om de melding minimaal zes weken voor de trouwdatum bij de gemeente te komen doen. Als er iets niet juist is of ontbreekt heeft u nog ruim de tijd om de melding compleet te maken. Daarmee voorkomt u dat uw gedroomde trouwdatum misschien niet door kan gaan! Als de complete melding niet twee weken voor de trouwdatum gedaan is, kan de uitgekozen trouwdag niet doorgaan en worden annuleringskosten in rekening gebracht.

Werkwijze

Als u in de gemeente Midden-Delfland trouwt, doet u de melding samen op het gemeentehuis.
Trouwt u binnen twee maanden? Maak dan telefonisch of per e-mail een afspraak. U belt met het Klant Contact Centrum via telefoonnummer (015) 380 41 11 of e-mail uw gegevens en uw trouwdatum aan KCC@middendelfland.nl.