Home > Maatschappelijk Team > Wat is het Maatschappelijk Team

Wat is het Maatschappelijk Team

Wat is het Maatschappelijk Team?

Het Maatschappelijk Team is het gemeentelijke team van zorgprofessionals waarbij u terecht kunt met alle soorten vragen over de zorg voor kinderen én volwassenen. Er is kennis en ervaring aanwezig op het gebied van de opvoeding van kinderen, opgroeien, omgaan met een beperking, de inzet van de juiste gespecialiseerde zorg, GGZ, maatschappelijk werk etc. Maar ook is de gemeente het loket voor alle zorg- en ondersteuningsvragen van volwassenen op het gebied van bijvoorbeeld de Wmo.

Met al uw verschillende vragen naar 1 loket

Het Maatschappelijk Team is ondergebracht in het gemeentehuis. Hierdoor zorgt de gemeente voor één laagdrempelig, klantvriendelijk loket voor alle soorten zorgvragen en advies, zowel voor kinderen als voor volwassenen. Heeft u vragen op het gebied van opvoeding, zorg voor alle leeftijden en/ of (financiële) ondersteuning, dan kunt u bellen met het vertrouwde algemene telefoonnummer van de gemeente, (015) 380 41 11. De medewerkers van het Klant Contact Centrum zorgen ervoor dat u met uw vraag bij de juiste persoon terecht komt, zonder dat u zelf hoeft te zoeken naar het juiste loket. Dit geldt ook voor organisaties als scholen, kinderopvang, sportverenigingen etc.

Wilt u graag een persoonlijk gesprek bij u thuis of op het gemeentehuis, dan kunt u bellen voor een afspraak, maar u kunt ook een e-mail sturen. Deze e-mail met uw contactgegevens en bij voorkeur al een korte omschrijving van uw vraag stuurt u naar maatschappelijkteam@middendelfland.nl. Een medewerker van het Maatschappelijk Team neemt dan contact met u op.

Nauwe samenwerking achter de schermen

Niet alleen voor u als inwoner is het makkelijk om naar 1 locatie te gaan voor al uw gemeentelijke vragen én uw zorgvragen. Achter de schermen werken zorgprofessionals nu ook fysiek dicht bij elkaar en werken de verschillende (zorg-) disciplines binnen de gemeente nog nauwer samen. Het principe van ‘1 gezin, 1 plan en 1 contactpersoon’  krijgt zo nog beter vorm.

Contact

Gemeente Midden-Delfland
Anna van Raesfeltstraat 37
2636 HX Schipluiden

gemeente@middendelfland.nl

(015) 380 41 11 of

Laat ons u bellen!

Openingstijden

Meer contactgegevens