Home > Rijden op groengas

Rijden op groengas

Veel auto’s die op de weg rijden maken gebruik van benzine en diesel als brandstof. Bij de verbranding daarvan komen schadelijke stoffen vrij die van invloed zijn op de luchtkwaliteit.  

Met het rijden op aardgas of groengas komen veel minder vervuilende stoffen vrij, zodat de luchtkwaliteit verbetert als er meer wagens op aardgas of groengas rijden. Daardoor wordt de leefkwaliteit van mens en dier verbeterd.

Groengas is een duurzame energiebron en zonder twijfel een van de schoonste soorten brandstof voor voertuigen op dit moment. Groengas is een product dat ontstaat bij vergisting van afval. De schadelijke uitstoot ligt 75 tot 90 % lager dan een benzine of dieselmotor. Ook komen er nog nauwelijks roet en ander gifstoffen vrij. Hierdoor verbetert de luchtkwaliteit aanzienlijk.

Zeker voor bedrijven die veel ritten maken is groengas interessant. Dat geldt bijvoorbeeld voor de schoonmaakbranche, koeriers, rijschoolhouders, taxibedrijven en installateurs.

Door over te stappen op groengas zijn ondernemers goedkoper uit en zorgen zij voor een schonere lucht. Door klimaatneutraal te rijden onderscheiden deze ondernemers zich doordat zij Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO).

Voor meer informatie over het rijden op groengas en een overzicht van alle Groengastankstations bij u in de buurt, kijk op https://groengas.nl/rijden-op-groengas/tanklocaties-kaart.